Powerball-Hotline: 020 8081511

Welkom !!

Veel gestelde Powerball vragen

Over powerballpakhuis.nl

 • Nieuwsbrief
  Wilt u echt niets missen van wat er bij onze allemaal gaande is? Dat kunnen we ons voorstellen. Om die reden is onze nieuwsbrief bedacht die u graag op de hoogte houdt van de laastste weetjes, aanbiedingen, acties en nog veel meer.

  Meteen aanmelden voor de nieuwsbrief

  Je abonnement is geheel vrijblijvend. Ben je ons zat? Geen probleem. Even goede vrienden. Uitschrijven kan op elk moment, via de link onderaan de nieuwsbrief. Zo simpel is het.
  Hoe behulpzaam was dit antwoord?

Betalen

 • Betalen met Ideal
  Doe je aan internetbankeren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank?

  Dan heb je toegang tot iDEAL, de gemakkelijkste manier van betalen op internet. Waarom zou je kiezen voor iDEAL?
  • Je betaalt snel, simpel en veilig online via je eigen bank.
  • Je hebt geen speciale software nodig om iDEAL te gebruiken.
  • Vandaag voor 16:00 besteld? Morgen in huis!
  • Betalen met iDEAL is bij Powerballpakhuis.nl altijd volledig gratis.
  Lukt het je niet om via Ideal te betalen controleer dan op de speciale Ideal status pagina (popup) of er misschien een storing is tussen jouw bank en Ideal.

  Hoe behulpzaam was dit antwoord?

 • Betalen met creditcard
  Bij Powerballpakhuis.nl zijn creditcards van o.a. American Express, MasterCard en VISA meer dan welkom. Je mag ons op onze blauwe (en soms bruine of groene) ogen geloven, dat betaling hiermee veilig verloopt. Voor de kenners: via een SSL-beveiligde server. Zodra we je creditcardgegevens gecontroleerd hebben, versturen we je bestelling die dag nog.

  Waarom kiezen voor betalen per creditcard?
  • Betalen met creditcard is bij Powerballpakhuis.nl altijd volledig gratis..
  • Je hebt geen speciale software nodig om een creditcard te gebruiken.
  • Vandaag voor 16:00 besteld? Morgen in huis!
  • Je creditcardgegevens worden beveiligd verstuurd en niet opgeslagen.
   Hoe behulpzaam was dit antwoord?

  • Hoe lang duurt de verwerking van mijn betaling?
   Elke betaalmethode heeft een bepaalde verwerkingstijd. Hieronder vindt u een overzicht van de verwerkingstijd van elke betaalmethode.

   Verwerkingstijd van minder dan 1 werkdag:

   iDEAL
   vooruitbetalen
   cadeaubonnen
   kortingscodes
   automatische incasso
   creditcard


   Verwerkingstijd van 2-3 werkdagen
   Vooruitbetaling
   Hoe behulpzaam was dit antwoord?

  • Ik wil graag een kopie van een factuur ontvangen, hoe kom ik daar aan?
   U kunt zelf een exacte kopie van uw factuur printen. Ga in uw account naar het onderdeel ‘Betalingsinformatie’ en klik op ‘Bekijk alle facturen’. U kunt nu op het factuurnummer klikken van de bestelling waarvan u een kopie van de factuur wilt. Onderaan de pagina klikt u op ‘printen’ of als u zelf geen printer hebt op ‘kopie van uw factuur aanvragen’. Als u kiest voor de laatste optie, ontvangt u per e-mail een kopie.
   Indien u tijdens uw bestelling(en) geen account heeft aangemaakt dan volstaat een mailtje naar support@powerballpakhuis.nl met een verzoek voor een kopie factuur. Wij sturen deze dan zo spoedig mogelijk naar u toe.
   Hoe behulpzaam was dit antwoord?

  • Kan ik de gegevens op mijn factuur nog aanpassen?
   Het is niet mogelijk om factuurgegevens achteraf aan te passen of te wijzigen. Wijzigingen kunt u tijdens het bestelproces invoeren in uw account. Wanneer de bestelling is afgerond, zijn ze per direct van kracht.
   Voor zakelijke klanten wordt de factuur gestuurd aan het factuur e-mailadres. U kunt het factuuradres wijzigen in uw bedrijfsaccount. Als één gebruiker het factuuraders van dit account wijzigt, dan wijzigt hiermee het factuuradres voor alle gebruikers. Als de factuur eenmaal is opgesteld kan het factuuradres niet meer gewijzigd worden.
   Hoe behulpzaam was dit antwoord?

  Bezorgen

  • Welk bedrijf verzorgt jullie pakketdistributie?
   Omdat wij snappen dat als u besloten heeft tot aankoop over te gaan, de bestelling er ook snel moet zijn (eigenlijk gisteren) proberen wij uw bestelling de volgende dag af te leveren. Dit is voor ons een topprioriteit!

   Indien u voor 16:00 besteld bezorgen wij in 99% van de gevallen de volgende dag.

   Wij versturen met PostNL. Enkele voordelen van versturen met PostNL
   • 24-uurs-service: Uw pakket wordt binnen 24 uur na verzending bij u aangeboden.
   • Track & Trace: U volgt uw pakket online met Track & Trace.
   • Zaterdagbezorging: TNT zal ook op zaterdag uw pakket bij u aanbieden.
   • Aflevering bij de buren: Indien u er niet bent wordt het pakket aangeboden bij uw buren.
   • Tweede bezorging: Is er niemand thuis? Dan doet TNT de volgende dag een 2e poging.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Pakket online tracken
    Wij gebruiken PostNL voor onze pakketdistributie. PostNL gebruikt een online service die track en trace wordt genoemd.

    Track & Trace is een handige manier om uw pakket of zending te volgen. Door het invullen van een nummer en een postcode op deze pagina bent u direct op de hoogte van de verzendstatus van uw pakketzending. Ook de ontvanger van een zending kan een pakket volgen met Track & Trace. Na een paar handelingen weet u precies waar uw pakket zich bevindt. U ziet het ook als de zending al onderweg is naar het afleveradres.

    U kunt hier direct terecht om uw pakket te traceren via de online track en trace tool (popup) van PostNL.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Wanneer ontvang ik mijn bestelling?
    Wij leveren normaal gesproken uw bestelling de volgende dag af bij uw opgegeven afleveradres. U kunt zelf volgen hoe ver wij zijn met uw bestelling door in te loggen op uw account op Powerballpakhuis indien u ervoor heeft gekozen een account aan te maken. Indien u gekozen heeft voor 'guest/gast bestelling' dan wordt u door middel van mailtjes op de hoogte gehouden en is inloggen niet mogelijk.

    Nadat uw bestelling is overgedragen aan de bezorgdienst verandert de status in uw account naar ‘Verzonden’. Onder het kopje ‘Verzending’ ziet u de datum waarop wij het artikel hebben overgedragen aan de bezorgdienst.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Ruilen en retouren

   • 14 dagen bedenktijd
    Toch niet blij met je aankoop? Dan kun je hem gratis terugsturen binnen veertien dagen. Het product zal in dit geval dan wel in originele staat en in de originele verpakking retour moeten worden gestuurd. Dus bekijk het product gerust zoals je in de winkel zou doen!

    Indien u uw aankoop retour wilt sturen vragen we u om contact met ons op te nemen via het contact formulier aan de linker zijkant van deze pagina. Als u het email adres invult dat u ook heeft gebruikt bij de aankaap dan kunnen we meteen uw order gegevens zien en u meteen verder helpen.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Retour sturen van uw bestelling
    Bent u niet tevreden? Is uw product stuk? Vervelend! Maar dat fiksen wij voor u.Uw product is stuk (gegaan):
    Neem a.u.b. contact op met onze klantenservice: support@powerballpakhuis.nl
    Uw product bevalt niet:
    Neem a.u.b. contact op met onze klantenservice: support@powerballpakhuis.nl
    Wij zullen uw retour gestuurde pakket direct in behandeling nemen en houden u op de hoogte van uw garantieafhandeling.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Kan ik mijn artikel of bestelling retourneren?
    Ja, u kunt onbeschadigde artikelen tegen bepaalde voorwaarden kosteloos retourneren. Is het artikel beschadigd, dan verwijzen wij u naar de veelgestelde vragen over garantie.Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat powerballpakhuis.nl niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een traceercode en bewaar deze goed.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Wat zijn de voorwaarden om mijn bestelling te retourneren?
    U kunt onbeschadigde artikelen retourneren als:
    * U het artikel retourneert binnen de zichttermijn van 14 dagen. De termijn gaat in op de dag na ontvangst van uw bestelling
    * Het artikel in de originele staat en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking is. Stuur altijd uw pakbon of de (kopie) factuur mee in de verpakking.
    Voor een snelle en correcte afhandeling, is het belangrijk dat u het artikel eerst retour meldt bij onze klantenservice.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Veiligheid en privacy

   • Ben ik te jong om de Powerball te gebruiken?
    Fault: None... unless you were born too late! ?Solution: While Powerball is suitable for all age groups, we do recommend that players under the age of 15 years of age use it with caution, given the significant inertia developed by the product and the impact of this on developing bones. In addition, we also recommend that children under the age of 12 be supervised by an adult while using the product.Detailed Explanation: We are often asked whether there are any age restrictions with regards to using Powerball (there is actually a reference to the recommended age guideline of 12 years upward on the product instruction sheet) and so this can be answered in more detail as follows:It is recommended that Powerball should not be used by those under the age of 12 years without adult supervision (more as a general precaution rather than an actual insistence) to bring attention to the simple fact that these products can apply significant resistance (inertia) to specific areas of the wrist/arm which will not have been exercised in such a fashion previously (regardless of the workout pattern followed in the past, the unique manner in which Powerball operates ensures that it will promote development in areas previously untested by standard fixed weight resistance workouts).Our cautious recommendation therefore takes into consideration the fact that the bodies of children up to the age of 15 are still in a strong growth phase and should avoid [vigorous] use of Powerball in order that it would not lead to [possible] damage of the arm/wrist areas before full development has been reached.In truth of course, given that Powerball will only generate that resistance which is in direct proportion to the efforts expended by the user, it is unlikely that any such individual will cause himself/herself harm through the use of the product, but it’s nevertheless better that we observe caution in our approach and that you be aware of the possibilities that may occur through overuse.As always however, these are only our own personally recommended guidelines and you should make your own judgment call on whether you would wish for your child to use the product or not - like everything, when used in moderation, it will be an extremely beneficial tool for a budding young sportsman or woman and not cause any harm - indeed, we receive many gracious testimonials each week from parents who are delighted with the effect that the shiny sphere has had on their particular offspring’s sporting achievements.The rules are therefore simple;Never exceed your own abilities with the ball and Slow speeds for gentle rehabilitation - high speeds for pure muscle building fun!?
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Beschermen wij uw persoonlijke gegevens?
    Wanneer u iets bij ons besteld wilt u niet dat uw persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. U wilt geen ongenode gasten die meekijken wat je besteld. Of erger nog: die er met jou persoonsgegevens vandoor gaan. Gelijk heb je! Daarom doen we er alles aan, zodat jouw privé-gegevens ook echt privé blijven. Wij houden ons precies aan de wetten en regels van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP)
    Het enige wat wij nodig hebben om uw bestelling correct te verwerken is uw adres en naam + emailadres. Wens jij na je bestelling je persoonsgegevens in te kijken? Of wil je dat Powerballpakhuis je gegevens verwijdert uit ons systeem of wijzigt? Geen probleem! Laat het ons weten per post of e-mail.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Duidelijke algemene voorwaarden
    Voor iedereen die houdt van simpel en helder, hebben we onze algemene voorwaarden in duidelijke taal opgeschreven. Vinden we zelf ook fijn. Of verheugde je je op een stevige juridische tekst? Geen zorgen. De Nederlandse Thuiswinkel Organisatie heeft ook algemene voorwaarden opgesteld waar wij ons aan houden. Daar staat precies hetzelfde in, maar dan lekker ingewikkeld.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Cookies
    Powerballpakhuis.nl maakt gebruik van cookies. Dankzij cookies hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer je bij ons terugkomt. Bovendien helpen ze ons inzien hoe je onze sites gebruikt en hoe wij de boel beter en klantvriendelijker kunnen maken.
    Momenteel is er een gedoogbeleid van toepassing. Wij hoeven dus niet meer die irritante popup aan u voor te schotelen om te vragen of u wel of niet cookies wilt gebruiken. Wilt u pertinent geen cookies gebruiken dan kunt u dit instellen in de privacy settings van uw browser.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Veilige betaalomgeving
    Powerballpakhuis.nl maakt gebruik van een beveiligde internetbeveiliging zodra je begint met het afrekenen van je bestelling. Alle informatie welke over en weer gaat wordt versleuteld met een speciaal SSL certificaat/verbinding. Wij maken gebruik van een partner welke alle betalingen voor ons uit handen neemt. Deze partner (Adyen) is de grootste betalingsspecialist van Nederland en heeft beveiliging hoog op zijn prioriteiten lijstje staan. Het is dus enorm veilig om op onze webwinkel een product te bestellen!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Powerball: Autostart

   • Hoe start ik de autostart
    De Powerball Autostart heeft geen startkoordje nodig om op te starten. Door het ingebouwde start mechanisme is het mogelijk om deze bal automatisch te starten. Handig dus!

    De handigste manier om de Powerball Autostart op te starten zie je in het filmpje: "Starting your new Powerball Autostart" (popup) Deze korte video laat zien hoe de Autostart het makkelijkste op gang kan worden gebracht.

    Volg de volgende stappen om je Autostart NSD Power®ball op te starten:
    1) Zet de speedmeter aan
    2) Wind de rotor op met je vingers
    3) Na ongeveer 3 omwentelingen is je Autostart klaar voor gebruik
    4) Verplaats de bal in de hand waarmee je wilt trainen en laat de rotor los
    5) Je Powerball is nu gestart!

    De NSD Power®ball kan snelheden behalen tot boven de 16,000rpm!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Powerball: Techno

   • Bewegende scores lezen op je 'Techno'
    De Techno™ heeft een ingebouwde snelheidsmeter in de rotor met 2 functies.

    • De hoogst bereikte score
     Activeer de rotor in de richting van de pijl op het oppervlak en breng de rotatiesnelheid tot 6000 rpm.

     De eerste van de zeven LED's op het oppervlak van de rotor gaat branden. Elke volgende bereikte 1000-rpm. activeert een extra LED. De bal slaat de hoogste bereikte snelheid op in het geheugen en zodra deze is overschreden, zal de volledige band van verlichte LEDs beginnen te knipperen. Nadat de sessie is voltooid, houd je de bal stevig in de hand en laat de rotor vertragen. Zodra de laatste LED-lijn uitgaat, zal de hoogst behaalde score op een magische wijze zichtbaar zijn op het oppervlak van de rotor - (de vaardigheid is om de bal zo stil mogelijk te houden om de score te kunnen aflezen; dat is even oefenen)

    • Aantal omwentelingen in 30 seconden
     Activeer de rotor, zodat de eerste LED brandt. Houd die snelheid ca. 18 seconden aan. De blauwe LED gaat nu branden en knippert aan en uit om de start van je 30-seconden sessie aan te geven. Draai de rotor zo snel mogelijk tijdens deze 30-seconden sessie! Zodra de tijd is verstreken, zal de blauwe LED continu branden. Na 3 seconden zal de behaalde score over het oppervlak rollen van de rotor.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Powerball: algemeen gebruik

   • Hoe bevestig ik het polsbandje aan de Powerball?
    Op het oppervlak van de Powerball zit een kleine uitsparing. Deze zit net onder de gripband. U kunt het uiteinde van het polsbandje hier doorheen halen en vastzetten door het andere uiteinde van het polsbandje door de lus heen te halen en strak aan te trekken.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Waarom moet ik de bal stevig vasthouden tijdens het draaien?
    Uw Powerball is een precisie apparaat. De Powerball is uitgebalanceerd door middel van computertechniek met lasers. De bal mag namelijk niet vibreren. Zelfs niet bij snelheden boven de 15.000rpm!Deze perfect uitgebalanceerde bal mag daarom niet hard op de grond vallen. Dit kan de rotor uit balans brengen. Om dit te repareren is een flinke ingreep nodig. Vandaar dat wij aanraden om ALTIJD een polsbandje te bevestigen aan uw Powerball en deze ook concequent om uw pols heeft voor het geval dat u de controle over de bal verliest.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Snelle tip - de PowerBall starten zonder koord!
    De PowerBall met de hand starten (zonder het koord) – wij bevelen aan hem eerst maar eens met het koord te starten en vervolgens de snelheid van de rotor zo ver te laten teruglopen dat je hem nog net aan de praat kunt houden – houd deze snelheid ongeveer een minuut aan en begin dan weer te versnellen...De beste manier om deze lage snelheid te bereiken is de bal zo vast te houden als je een wijnglas vasthoudt [bij de steel van het glas, tussen duim, wijsvinger en middelvinger] wanneer je het langzaam rond laat draaien om de wijn in beweging te brengen. Houd de PowerBall op dezelfde manier vast voor een veel betere controle bij lagere snelheden. Zo leer je gelijk de techniek van het starten met je vingers/duim.Een kort filmpje waarin wordt getoond hoe je de PowerBall met je vingers/duim kunt starten vind je hierZorg dat je een beginsnelheid van ongeveer 1300 - 1800rpm bereikt met de eerste vingerbeweging. Alleen dan weet je zeker dat de rotor snel genoeg draait om een 'zwevende toestand' te bereiken en vrij binnen de bol te draaien wanneer je de stand van de PowerBall in je hand verandert.Neem een paar minuten de tijd om deze beweging te oefenen en binnen de kortste keren heb je het startkoord helemaal niet meer nodig!Snelle tip – meer info over het starten van de PowerBallHieronder wordt iets uitgebreider beschreven hoe je de PowerBall het beste kunt starten – als je de aanwijzingen nauwkeurig opvolgt, heb je hem al gauw aan het draaien!Om te beginnen moeten we zeker weten dat de rotor genoeg snelheid krijgt wanneer je tijdens de startprocedure aan het koord trekt. Het belangrijkste aspect is hierbij dat je tijdens de eerste ruk gelijk voldoende snelheid hebt: trek snel en stevig door – je hoeft niet bang te zijn dat je iets kapot trekt!Zo weet je zeker dat je minstens tussen 2500 en 3400rpm haalt enkel door te trekken aan het startkoord.Hierdoor krijgt de gyro de kritieke massa die hem voldoende vrijheid geeft binnen de schaal zodat je snelheid kunt opbouwen wanneer je de sessie eenmaal gaat starten.We beginnen: Als je rechtshandig bent, neem je de bal in de rechterhand met de open kant van de rotor naar het plafond (als je linkshandig, bent doe je dit uiteraard links).Wind het koord om de rotor in de groef zodat er nog ongeveer 5 centimeter uitsteekt (zoals ook al werd beschreven in de instructies die bij de PowerBall zaten).Trek nu snel en hard met je linkerhand aan het koord en (aangenomen dat je daarmee de vereiste 2500-3500rpm hebt bereikt) draai je hand direct om zodat het open deel van de rotor naar de grond wijst.Nu begin je een LANGZAME roerbeweging, alsof je in een grote pan staat te roeren met een houten lepel (of een auto in was aan het zetten bent). Het is ERG belangrijk dat je steeds start met LANGZAME en RUIME cirkelbewegingen van de pols zolang je nog niet vertrouwd bent met de PowerBall.Als je nu een getik hoort alsof de bal aanloopt, beweeg je je pols te snel voor de snelheid die de rotor momenteel heeft, of heb je de rotor niet genoeg op snelheid gebracht met het koord.De rotor zal dit lawaai blijven maken zolang je je pols te snel beweegt. Het komt er op aan dat je een vloeiende beweging aanleert – dat gaat je zeker lukken na een aantal pogingen!Ik herhaal het nog maar eens: alles staat of valt met een soepele, ruime en langzame draai van de pols (ALLEEN DE POLS!) van ongeveer één draai per seconde – houd je arm stil en gebruik alleen je pols – beweeg je pols langzaam alsof je in een pan roert. Wanneer je dit goed doet, zul je merken dat de gyro je probeert tegen te werken. Bovendien hoor je dat de snelheid toeneemt – een gierend geluid dat langzaam hoger wordt naarmate de rotor sneller gaat lopen.Samengevat: 1. 5 centimeter van het koord bovenuit de bal laten steken 2. Bal in je voorkeurshand, rotor wijst naar het plafond 3. Snel en fel aan het koord trekken zodat de startsnelheid van ongeveer 2500 - 3500rpm wordt bereikt 4. Hand omdraaien en een langzame vloeiende roerbeweging beginnen 5. Arm stilhouden – alleen de pols gebruiken 6. Maak de diameter van elke draai kleiner en versnel de bewegingen van je pols naarmate de snelheid van de rotor toeneemt 7. Je moet minstens een snelheid van 10.000rpm bereiken voordat de PowerBall zijn geweldige effect kan hebben op je ledematen! 8. Veel plezier!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Zit er bij de neon amber pro een teller bij?
    Ja: de Neon Amber Pro is uitgerust met een speedcounter. Alle Powerballen die zijn aangeduid als 'Pro' zijn voorzien van een speedmeter.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Kan ik de Powerball in beide handen gebruiken?
    Absoluut! De Powerball is zodanig ontworpen dat deze beiden kanten op kan draaien. Zowel met de klok mee als tegen de klok in.Het is zelfs mogelijk met twee Powerballs tegelijk te trainen. Dit is een ultieme training en vergt het uiterste als het gaat om hand, oog coordinatie. Ervaren powerballers gebruiken deze techniek om dagelijks mee te trainen.Bekijk hier op Youtube een filmpje van de huidige wereldrecordhouder "dual Powerball"
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Veranderen van de rotor richting tijdens een sessie
    Het is mogelijk om de draairichting van de rotor tijdens een sessie over te schakelen naar de tegenovergestelde richting. De rotor zal vlot van draairichting veranderen.Dit is echter niet altijd aan te raden. De rotor 'hangt' aan een polycarbonaat ring. Deze kan maar een bepaald niveau aan stress aan. Bij teveel stress zal deze ring slijten of zelfs beschadigd raken.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Wat is het verschil tussen een echte en een nep Powerball?
    Waarom zou ik 30EUR betalen voor een Powerball terwijl ik voor 20EUR bijvoorbeeld een Gyrotwister of een vergelijkbaar product heb?Er worden momenteel twee soorten handgyroscopen aangeboden op de markt. 1) Er zijn Powerballs verkrijgbaar welke zoń 20 tot 50% goedkoper zijn dan de orginele Powerball. Deze ballen komen uit China en bestaan uit ijzeren kernen welke niet zijn uitgebalanceerd met lasers. Daarnaast is de shell van goedkoop plastic gemaakt. Wij draaien deze ballen binnen een paar minuten finaal kapot. Indien u dit soort ballen koopt loopt u het risico dat deze binnen afzienbare tijd stukgaat.Bij deze een verklaring omtrend dit vraagstuk van de fabrikant (Engelse taal)The key element of any hand gyroscope is its rotor.In the cheap copy product, the rotor is mass produced and is therefore not balanced in any way before being inserted into the outer shell which itself is then glued together. In simple terms, this means that as soon as you activate the gyro, the off balance rotor inside will begin to vibrate strongly and transmit shock waves into your hand and up along your arm the faster you spin the ball.As a consequence, these are often called Vibro ball or similar, by their manufacturer.Apart from limiting the actual top speed the rotor can reach (these gyros can generally reach maximum speeds or around 6000-8000rpm), it also means that your limbs are subjected to a most unpleasant 'shock' sensation at these higher speeds as the vibration from the off balance rotor becomes more intense the faster it spins.This, of course, is quite acceptable if you have purchased it as a toy or a game for your children, but not much good if you are looking for an arm workout for sports or fitness purposes or some non impact rehabilitation for a damaged wrist or arm.2) Powerball - the second type of gyro on the marketplace and several generations ahead of the other versions, Powerball is a tuned, precision product which has been hand assembled using materials of the highest quality and which features an internal rotor on a stainless steel axle which has been so finely and precisely balanced using advanced computerised jigs that it can reach speeds in excess of 16,000rpm without vibration of any description.Powerballs primary focus is as a sports/fitness and rehabilitation instrument and succeeds in this aim as a result of its totally non impact properties. Each Powerball is individually tested before being hand assembled to ensure 100% precision in every component - a time consuming process which adds considerably to the basic build cost of each unit when compared to the mass produced items described above but also one which guarantees superlative quality in the finished product when compared to the mass produced copy items.The outer shells in the Powerball product range are also snapped together as opposed to being glued like in the copy gyro which allows each Powerball to be easily and completely refurbished back to factory spec. in the event of accident or wear - the lifetime warranty offered on each unit allowing the user to request a new component, absolutely free of charge, as required.Finally, the 'Pro' powerballs are shipped with an extremely accurate inbuilt digital counter/speedmeter to allow the user record and monitor their speed and performance during each session - a valuable addition which add's further benefit to the instrument and keeps it at the very top of its particular marketplace.Summary:Powerball features1. Your new Powerball is a superlative product which has been hand built from start to finish.2. Each Powerball is built around a stainless steel rotor axle using only the highest quality plastics.3. Before assembly, each rotor (the heart of your new Powerball) will have been clinically balanced on a state of the art computerised jig to ensure absolutely zero vibration at any speed that a human being could be capable of spinning it at - consequently, Powerball can reach speeds in excess of 16,000rpm without missing a beat.4. All 'Pro' Powerballs come complete with the current Accura Speed meter V2.0 to ensure precise registration of the rotor speeds achieved during a session.5. Your new Powerball is shipped with an unconditional lifetime guarantee - no matter what happens during its life, we repair or replace it without question.Copy Product Features1. Mass produced in China2. The rotors aren't balanced in any manner and so will struggle to reach speeds of 8,000rpm, at which point they are vibrating badly and make the whole experience a less than enjoyable one3. Only one of the copies we have come across ('rollerball') has the option of a digital counter. On testing samples of this product, it was quickly established that the counter (a copy of the older Accura Speed V1.0 meter we used before the current model) was presenting completely inaccurate scores to the realtime achievement of the rotor and was found to be reading some 25% off the true [rotor] rotational speed. The other copies have no such facility.4. Offered with a basic, conditional, factory warranty (if any)(If you do want a product for under Eur20.00 then consider Powerball 250Hz 'regular' (without speed meter - it can be added later) and purchase the best of both worlds: excellent value, perfect, creamy smooth movement as in the rest of the range, unconditional lifetime warranty, the option to add a counter - all for less than Eur20.00)
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Wat is de snelste Powerball? En welke de langzaamste?
    De snelste Powerball is de 250hz PRO series of de 350Hz Diablo lightweigt voor de wat grotere portomonee.We worden heel vaak gevraagd welke bal de hoogste snelheid kan bereiken. Er zitten kleine verschillen tussen de verschillende ballen. In test behalen wij met de 250Hz PRO ongeveer 2-4% hogere snelheden dan de Powerball Techno of de NEON series. Met de 350hz Diablo is het mogelijk om boven de magische grens van 20.000rpm te komen.Met alle door ons geleverde Powerballs kunt u duizelingwekkende snelheden behalen. Maar wilt u dus echt voor de top gaan, neem dan een 250Hz PRO om er zeker van te zijn dat u niets laat liggen.Momenteel bieden wij ook de Superpowerballs aan. Deze beschikken over een verzwaarde kern en zijn dus zwaarder in gebruik. Het is zelfs voor ervaren Powerballers lastig om boven de 12.000rpm uit te komen. De 250hz PRO komt hier enkele duizenden toeren overheen! De huidige wereldrecordhouder Akis Krisinelis heeft met de Superpowerball een snelheid net onder de 14.000 weten te behalen.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Hoe haal ik nou eens een echt hoge snelheid?
    Tja, helaas moet ik je teleurstellen, daar bestaan geen trucjes voor!De kracht die je nodig hebt om sneller te gaan dan 12, 13 & 14k kun je alleen opbouwen als je stevig gespierde polsen hebt.Stevig gespierde polsen, je raadt het al, krijg je van vlijtig oefenen (tenzij je zo gelukkig bent dat je die van nature al hebt)!Die hoge scores op het scorebord zijn het gevolg van een arm die bijna helemaal stil wordt gehouden en een pols die amper in zijn gewricht draait (en dat is vreselijk moeilijk vol te houden wanneer de Powerball eenmaal op snelheid is!) – het vermogen de pols stil te houden ondanks de krachtige inertie die wordt gegenereerd door de gyro is nu precies waar het ding zijn snelheid aan ontleent (het zal er letterlijk zo uitzien alsof de pols helemaal niet meer wordt bewogen). Juist dit vermogen om de bal deze 'slag’ mee te geven met hele kleine maar bijzonder krachtige polsbewegingen maakt dat je scores in de 13 en 14k kunt halen: het moment waarop hij zo’n vreemd geluid maakt dat mensen verwonderd zullen kijken naar wat je aan het doen bent of denken dat er een Fomule 1-wagen voorbij komt :-)Blijf oefenen met de PowerBall en blijf dan ook steeds meer van jezelf vragen – wanneer je het gevoel hebt dat je hand eraf gaat vallen, geef je hem nog even een extra zwieper en houd je hem daar nog eens 5-10 seconden – met deze ‘krachtinspanning' bouw je de spieren van je pols op en bereik je uiteindelijk die waanzinnige scores!Success en ‘may the force be with you’!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Powerball: speedcounter

   • Hoe vervang ik de batterij van de speedmeter?
    De foutmelding: de speedmeter geeft geen cijfers (meer) weer. De batterijen zijn waarschijnlijk uitgeput. Oplossing: Verwijder de speedmeter van de Powerball, schroef de speedmeter open door de 6 schroefjes los te schroeven en vervang de batterij.Hieronder volgt een gedetailleerde uitleg.Verwijder de speedmeter van de bal: De speedmeter heeft aan de bovenzijde en onderzijde een lipje zitten welke vastclicked in de Powerball zelf. (op 12 uur en 18:00 uur) Door een schroevendraaier onder de speedmeter te zetten en deze voorzichtig los te wrikken is de speedmeter redelijk eenvoudig te verwijderen van de Powerball.De speedmeter is zodanig ontworpen dat deze automatisch uitgaat indien de rotor van de Powerball 40sec lang niet wordt gedetecteerd. Dit zorgt voor een verwachte levensverlenging van 3-4 jaar bij normaal gebruik.In het geval dat een of beide batterijen leeg zijn is het echter vrij gemakkelijk om deze te vervangen.1. Schroef de 6 schroefjes welke op de achterkant van de speedmeter zitten los.2. Het circuit bord komt nu los van het bodywork van de speedmeter. De batterijen zijn nu als het goed is zichtbaar.3. Indien u een voltage meter heeft dan kunt u de batterijen controleren. Deze zou een waarde aan moeten geven tussen de 1.4 en 1.59 bij elke batterij. indien deze waarde lager is dan is het vervangen van de batterij(en) raadzaam. Vervang de batterijen. U kunt deze bij heel veel winkels aanschaffen zoals de Dixons, HEMA, tankstations e.d.4: Schroef de speedmeter weer dicht.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Ik heb een score van 18300 op mijn speedmeter staan?
    Uw speedmeter is een erg precies apparaat welke snelheden kan herkennen tot 19.999 toeren per minuut. Zoals met alle electronische apparatuur is er altijd een kans op een fout. Het komt bij de speedmeter van de Powerball heel enkel wel eens voor dat deze een onlogische snelheid aangeeft. Dit komt ongeveer 1x op de 1000x voor. Dit heeft te maken met de manier waarom de data worden geprocecced door de processor. De meeste gebruikers zien deze zeldzame fout echter nooit.Deze fout zal resulteren in een score tussen 15360 en 18998rpm. Indien u de Powerball vaker gebruikt weet u ook welke snelheid u kunt bereiken. Het is dan vaak logisch te beredeneren dat de score welke u op de display ziet foutief is. (helaas!)Om de Powerballtop100 eerlijk te houden vragen wij altijd een filmpje van de recordpoging. Aan het geluid van de Powerball is duidelijk te herkennen of we te maken hebben met bovenstaande bug of een werkelijk nieuw record.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • De speedmter geeft 0 aan terwijl ik Powerball
    De foutmelding: Uw speedmeter doet het wel, maar geeft continu een score van 0 aan. Uw EPROM is naar alle waarschijnlijkheid corrupt geraakt. Deze zorgt ervoor dat de score kan worden bepaald op basis van het aantal kerel dat de rotor om zijn as draaid.Oplossing: Haal de speedmeter van uw Powerball af. Schroef het achterplaatje van de body van de speedmeter af en haal de batterijen er even uit. Stop ze er na 30sec weer in en uw EPROM is gereset en volledig operationeel!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Powerball: problemen en onderhoud

   • Mijn Powerball maakt een schrapend geluid
    Oorzaak: waarschijnlijk zit er vuil of stof op de kunstof ring waar de rotor indirect van afhankelijk is. We zien vaak dat gebruikers de Powerball proberen op te starten door deze hard over hun broek te wrijven om zo de rotor op gang te brengen. Dit zorgt voor vuil en stofdeeltjes in de kern en kan dit probleem veroorzaken.Oplossing: Open uw Powerball en maak de kunstof ring en de binnenkant van uw shell schoon.Wanneer u de Powerball voor het eerst uit de verpakking haalt klinkt deze fantastisch. The rotor 'whirr's' lekker in de ronte en klinkt als een opstijgende jet wanneer u hoge snelheden weet te behalen.Na een paar weken kan dit geluid langzamerhand verdwijnen. U krijgt er dan een ruw, schrapend geluid voor terug. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De bal zal net zo hard ronddraaien als in het begin. Maar het bijpassende geluid is weg. Wat is er aan de hand?1: De bal wordt gebruikt in een stoffige omgeving. Of u start de bal door deze over uw broek of vloerbedekking op te starten of soortgelijke oppervlakten. Het vuil en stof welke op deze manier in de rotor terrecht komen zullen langzamerhand de kunstof ring aantasten door als een soort schuurpapier de ring oneffen te maken.2: U gebruikt de Powerball vaak door de bal uit te laten draaien terwijl deze niet ondersteund wordt door uw hand. Hierdoor kan hetzelfde effect optreden.Bovenstaande twee oorzaken komen erg vaak voor.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn bal maakt een hard tikkend geluid – wat is dat?
    De PowerBall is een nauwkeurig afgesteld product dat zo ontworpen is dat het altijd soepel en stil draait tijdens het gebruik en dit getik is dan ook zeker een teken dat er iets mis is.Waarschijnlijk is het volgende gebeurd:Wanneer je de bal laat vallen op een harde ondergrond, maakt hij daarna soms een dergelijk tikkend geluid. De geharde stalen as van de rotor is geplaatst op een zachte plastic rotor supportband die op zijn beurt weer is gevat in een 2-3 mm. groot 'kanaal' tussen de twee helften van de buitenste shell en vrijelijk kan bewegen in deze ruimte (er is zelfs enige beweging op en neer mogelijk wanneer de rotor stilstaat, maar deze verdwijnt zodra de rotor in beweging komt).Wanneer de bal echter valt of een harde klap krijgt, kan, afhankelijk van welke kant van de bal het oppervlak raakt, de stalen as hard de ondersteunende rand van een van de helften van de buitenste bol raken en daar een kleine deuk veroorzaken. Hierdoor ontstaat een groef waar de as bij elke beweging overheen moet draaien, hetgeen vervolgens leidt tot het tikkende geluid tijdens het gebruik.Wanneer dit gebeurt met de PowerBall, zijn er twee mogelijkheden om het probleem op te lossen:1. Elke PowerBall die een dergelijk tikkend geluid maakt nadat je hem hebt laten vallen is vrijwel 100% te repareren door hem gedurende twee of drie korte perioden van 30 seconden ZEER STEVIG VAST TE HOUDEN terwijl de rotor draait bij een constante snelheid van 10.000 rpm – of gedurende 60 seconden bij ongeveer 8000 rpm. Wanneer je dit doet zal de harde (maar gladde) metalen as (die de groef ook heeft veroorzaakt) letterlijk de ruwe rand van die groef wegschuren. Binnen de kortste keren is de PowerBall weer bijna als nieuw en loopt hij weer stil en soepel!Wanneer ik ‘bijna’ zeg, bedoel ik dat de bal nog steeds wel eens een heel zacht geluid kan maken wanneer de as door de oneffenheid gaat op een plaats die eigenlijk glad had moeten zijn – je kunt er zeker van zijn dat ook dat geluid na verloop van tijd zal verdwijnen. Het is wel heel erg belangrijk dat je de bal stevig vasthoudt wanneer hij draait – dat is erg belangrijk als je er zeker van wilt zijn dat jouw PowerBall nog jaren perfect blijft werken.2. Als je na een week stevig draaien (bij dit soort hoge snelheden) nog steeds geen ‘stille bal’ hebt, zal het gedeelte met de groef moeten worden vervangen.Als dat het geval is, kun je de volgende aanwijzingen opvolgen om precies vast te stellen waar het probleem zit. Alleen zo kunnen wij je het juiste vervangende onderdeel sturen. Dit klusje duurt maar een paar minuten als je het aandurft!(Klik voor je begint eerst even hier voor een opengewerkte weergave van de bal, dan weet je wat je mag verwachten.)Wanneer je de bal eenmaal uit elkaar hebt gehaald, zul je de groeven op de binnenrand van de schaal waar ik het eerder over had al snel zien (als dit tenminste de reden van het lawaai is) – je kunt ze makkelijk vinden door de rotor te laten draaien terwijl hij in een helft van de shell rust – steeds wanneer de as van de rotor dat kleine randje raakt, hoor je het tikkende geluid. Zo kun je vaststellen of het de bovenste helft (die de teller bevat) of de onderste helft van de shell is die moet worden vervangen. Nu kun je ons een e-mailtje sturen waarin je ons vertelt welk deel volgens jou beschadigd is (vergeet niet je volledige adres te vermelden). Wij sturen je dan zo snel mogelijk het vervangende onderdeel met priority-post.Je hoeft niet bang te zijn dat de onderdelen om je oren vliegen en het is een eenvoudig klusje dat je in 3-4 minuten kunt uitvoeren – let alleen wel even op dat je de kleine teflon ringetjes aan beide uiteinden van de as niet kwijtraakt.Als je geen groeven kunt vinden op het oppervlak, sturen we je een nieuwe rotor en ondersteunende supportband. Daarmee is het probleem dan ook direct opgelost.Zo simpel is dat! Binnen de kortste keren maak je weer dat vertrouwde gonzende geluid met de PowerBall!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Er zit verticale speling in de rotor – wat is er aan de hand?
    Je nieuwe PowerBall is een precisie-instrument dat is gefabriceerd volgens de allerhoogste standaarden en met de hand in elkaar is gezet (geen rommel uit de massaproductie dus!)Het ontwerp is gebaseerd op een perfect uitgebalanceerde rotor die steunt op een ronde band die op zijn beurt weer vrij hangt in een holte die ontstaat door uitsparingen in de onderste en de bovenste helften van de bol. Deze holte is ongeveer 4mm groot terwijl de steunband van de rotor slechts 2mm groot is, zodat de rotor een verticale speling van ongeveer 2mm heeft.Wanneer de rotor stilstaat, kun je deze speling voelen wanneer je de rotor zacht in de bal drukt en weer terug laat veren – nu zal hij zachtjes tikken en de indruk wekken dat er een fout zit in je geliefde PowerBall.Dat is niet het geval vrienden!Hoewel je een speling zult voelen wanneer hij stilstaat, is dat geheel verdwenen wanneer je hem in beweging brengt. Dan zal hij zo mooi en strak draaien dat je het amper kunt geloven...de speling verdwijnt doordat de rotor vrij zweef dankzij het principe van precessie naarmate hij sneller en sneller gaat bewegen in je hand.De holte is zo ontworpen dat precies de juiste hoeveelheid frictie ontstaat tussen het gladde oppervlak van de binnenkant van de bol en de steunband van de rotor wanneer je met je pols draait om snelheid te maken.Als die holte te klein was geweest, zou je nooit snelheid kunnen opbouwen met je PowerBall – als hij te groot was geweest had je hetzelfde probleem gehad – er zou domweg geen frictie zijn opgetreden tussen de steunband van de rotor en het oppervlak van de binnenkant van de gyro...en daardoor zou de rotor nooit snelheid krijgen...(dat is dezelfde reden waarom je de PowerBall dus nooit mag smeren...alle frictie zou gelijk verdwenen zijn en de rotor zou helemaal niks meer doen...!)Klik hier om het binnenwerk van de PowerBall waar ik het hierboven over had eens goed te bekijken –je krijgt dan een beter idee van hoe de PowerBall werkt:Hopelijk helpt dit!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn PowerBall loopt minder soepel en stil dan vroeger..
    Ok.Dat is een vaak gehoorde klacht die eenvoudig is te verhelpen.Wanneer je de bal voor het eerst uit zijn doos neemt, zal het je opvallen hoe soepel hij draait en hoe stil hij is – de rotor zoemt er prachtig op los en afgezien van het ‘straaljagergeluid’ dat je hoort wanneer de snelheid toeneemt, is hij verder mooi stil...Na een paar weken regelmatig gebruiken kan het voorkomen dat hij een stuk minder soepel beweegt en een beetje lawaaieriger is geworden. De PowerBall levert nog wel dezelfde prestaties, maar hij draait minder prettig dan in het begin, en je vraagt je af wat er mis is?Wij hebben ontdekt dat veel klanten (en wijzelf in het begin ook) de bal tot bijvoorbeeld 10.000rpm versnellen en dan een vermoeide arm krijgen. Nu houden ze op de rotor te versnellen en verslapt hun grip. Hoewel de rotor zelf perfect in balans is, mag je niet vergeten dat hij nog altijd met zo'n 9000rpm ronddraait en daarbij voor een aanzienlijke inertie zorgt. Dit 'gyroscopische draaimoment' wordt doorgegeven aan de buitenste bol die nu niet langer stevig wordt vastgehouden en die daarom begint de resoneren en schudden in het ritme van de vertragende rotor (die zelf vervolgens ook begint aan te lopen in de bol waardoor je dat akelige geratel krijgt wanneer de bal te snel wordt gestopt!).De rotor steunt op een gehard stalen as die op zijn beurt weer rust op een gladde steunring van polycarbonaat – deze steunring is ingeklemd tussen de randen van de twee buitenste helften van de bol - in een holte die ongeveer 5 mm hoog is (dit is de ‘speling’ die de rotor heeft wanneer hij stilstaat). Steeds wanneer de bal kan vertragen op deze ongecontroleerde manier en begint te ratelen, worden er kleine stukjes plastic uit die steunring geslagen. Na verloop van tijd veroorzaakt dat het geluid dat je hoort bij oudere ballen.Het kan ook gebeuren dat de as die aanvankelijk perfect in de opening past (op respectievelijk 12 uur en 6 uur van de bol) de gaten waarin hij zit begint te vergroten van perfecte cirkels tot ovalen of zelfs tot 8-vormige gaten, waardoor een onaangename speling ontstaat in de rotor en de totale snelheid die kan worden bereikt minder zal worden.Dat is niet zo heel erg omdat de bal nog altijd zal werken en een prima middel blijft om mee te oefenen – het lawaai en de ruwheid kunnen echter toch gaan storen wanneer je terugdenkt aan hoe soepel hij vroeger liep. Je wilt daarom vast voorkomen dat dit probleem optreedt! (Hierboven vind je de tip die we in onze handleiding hebben opgenomen en waarmee je het probleem kunt verhelpen door de bal altijd stevig vast te houden wanneer de rotor draait.)Terwijl ik dit schrijf ligt voor mij op mijn bureau een PowerBall die ik acht maanden geleden voor het eerst heb uitgepakt en die ik sindsdien elke dag 15 minuten hebt gebruikt met snelheden van rond de 12k. En eerlijk waar: hij draait nog altijd net zo soepel als die andere bal die we pas zeven dagen geleden uit zijn doosje haalden om foto’s te maken voor de nieuwe website en die amper is gebruikt.Kortom: het gaat er niet zozeer om hoe je ze start, het gaat erom hoe je ze stopt – zorg dat je ze altijd stevig vast blijft houden.Als je het probleem nu toch hebt, zijn er twee manieren om het op te lossen:1. Verwijder de teller en neem een persluchtslang of een spuitbus met lucht en blaas terwijl de rotor met ongeveer 5k draait bovenin de bal – hiermee blaas je het plasticstof weg dat zich heeft opgehoopt in de holte (je kunt de bal ook openen in een kleine bankschroef en hem met een zachte droge doek schoonwrijven) 2. Nadat je dit hebt gedaan, kun je de bal weer normaal gebruiken, alleen weet je nu dat je hem voortaan ook stevig vast moet houden tot de rotor helemaal is gestopt.Je kunt de bal zelfs wassen (dat geldt alleen voor de Regular modellen en niet wanneer er lichten zijn ingebouwd in de rotor!). Haal wel eerst de teller van de bal – was hem vervolgens in warm water zonder zeep, spoel hem goed af en laat hem goed drogen – zelf geven wij de voorkeur aan de blaasmethode!)Zo simpel is dat!(Oh ja, en bedenk: de PowerBall mag NOOIT worden gesmeerd! Dan is hij gelijk bedorven!)
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn PowerBall wil niet meer op snelheid komen - Help!
    Interessant probleem – je PowerBall is een precisie-instrument dat zorgvuldig zo werd ontworpen dat de rotor met ongelooflijke snelheden rond kan draaien! (Bedenk je eens: 15.000rpm is feitelijk 250 omwentelingen per seconde, puur op de kracht van je hand...250 omwentelingen per seconde? Dat geloof je toch niet!)Hoe dan ook..Zo nu en dan krijgen we wel eens een brief van klanten die ons vertellen dat ze er niet meer in slagen de hoge snelheden te bereiken die ze vroeger wel haalden toen hun PowerBall nog nieuw was. Ze vertellen ons dat ze de bal nooit hebben laten vallen en dat ze zich altijd netjes aan de instructies hebben gehouden en de bal op de juiste manier hebben vast gehouden bij het opbouwen en laten aflopen van de snelheid, en dat ze dus niet begrijpen wat er aan de hand kan zijn. (Soms kan het zo erg worden dat zelfs de meest succesvolle Powerballer zijn gyro niet langer sneller dan 5000rpm kan laten draaien – dat is knap frustrerend!)Uiteindelijk kwamen we er achter wat er aan de hand was met de Powerballs die ons om deze reden werden toegezonden voor reparatie;Wanneer we zo’n kreupel balletje openmaakten, ontdekten we een heel dun laagje vezeltjes en stof dat letterlijk gevulkaniseerd was op de binnenkant van de holte van de PowerBall (het gedeelte waarin de steunband van de rotor draait en waar de frictie wordt gegenereerd.)Deze dunne laag vormde een afzetting op de wand van de holte en zorgde voor een geringere frictie tussen de steunband van de rotor en de bol.De steunband van de rotor wordt gemaakt van een speciaal soort plastic, net als de bol – de structuur van het oppervlak van de beide materialen is onderling perfect afgesteld om de PowerBall-rotor in staat te stellen snel te draaien met weinig lawaai en toch voldoende weerstand te bieden waarmee je de rotor aan het draaien kunt brengen en houden.Als daar een extra laagje vezeltjes tussen wordt gelegd, klopt er natuurlijk helemaal niks meer van! De frictie tussen de steunband van de rotor en de bol kan met wel 50% worden verminderd en je zult merken dat het vrijwel onmogelijk is om nog snelheid op te bouwen (je krijgt hetzelfde effect als wanneer je een paar druppels olie in het ding had gespoten, behalve dan dat je er dan helemaal geen beweging meer in krijgt, aangezien er 0% frictie is!).Tja...wat moeten daar nou eens aan doen?Om te beginnen moet gezegd worden dat die vezels meestal afkomstig zijn van het starten van de PowerBall langs een broekspijp, tafelkleed, de vloerbedekking of een ander ruw oppervlak. Die ronde jongen neemt daar zo nu een dan wel eens een hapje van mee! Daarom kun je maar beter het startkoord blijven gebruiken of leren starten met je vingers (da’s echt niet zo moeilijk als je enig geduld hebt). Daarnaast kan het ook helpen om de PowerBall niet in al te stoffige omgevingen te bewaren (heus, dit is een precisie-instrument en hij verdient het om met het gepaste respect te worden behandeld!). Klik hier (link naar pb bag) voor diverse accessoires.Als je de PowerBall bovendien niet goed stevig vasthoudt wanneer je hem gebruikt, zal dat leiden tot slijtage van de steunband (er worden microscopisch kleine deeltjes van de band geslepen als je de bal niet stevig vasthoudt) – dit stof verzamelt zich in de bal en zorgt na verloop van tijd voor een hoop lawaai.Deze plasticstofdeeltjes worden zo ongeveer vastgesmolten aan het oppervlak van de holte wanneer de stalen as van de rotor er met hoge snelheid overheen raast en ze in het oppervlak drukt – dat leidt natuurlijk weer tot een verstoring van de frictie door de weerstand in de bal en hierdoor kunnen veel lagere snelheden worden gehaald, hoe zeer je ook je best doet.De eenvoudigste oplossing is de holte zelf eens goed schoon te maken en de PowerBall voor dit doel zelf uit elkaar te halen (zie de vraag over een ‘tikkend geluid in mijn PowerBall’ voor instructies voor het veilig demonteren). Het oppervlak is erg eenvoudig te reinigen en het resultaat is perfect als je er even de tijd voor neemt. Als je dat wilt, kun je het losse stof en de vezels verwijderen met een met een doek en vervolgens met een beetje brasso (of cif-schuurmiddel) het oppervlak weer ‘schuren’ tot het weer precies aan de eisen voldoet.Je zult zien dat de PowerBall veel stiller is geworden en dat veel hogere snelheden kunnen worden gehaald dan voorheen (misschien zelfs wel hoger dan toen hij net uit zijn doosje kwam, omdat hij nu lekker los is geworden en wel 13 tot 14K kan halen!).Zo kan het dus gebeuren dat een Powerbal die er op het eerste gezicht prima aan toe is, toch minder presteert, al na twee weken gebruik – afhankelijk natuurlijk van hoe vaak je hem gebruikt en waar je hem gebruikt – eigenlijk een eenvoudig probleem!Hopelijk helpt dit je probleem oplossen. Veel draaiplezier!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn speedmeter blijft 0 aangeven
    De foutmelding: Uw speedmeter doet het wel, maar geeft continu een score van 0 aan. Uw EPROM is naar alle waarschijnlijkheid corrupt geraakt. Deze zorgt ervoor dat de score kan worden bepaald op basis van het aantal kerel dat de rotor om zijn as draaid.Oplossing: Haal de speedmeter van uw Powerball af. Schroef het achterplaatje van de body van de speedmeter af en haal de batterijen er even uit. Stop ze er na 30sec weer in en uw EPROM is gereset en volledig operationeel!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn speedmeter doet niets meer
    Mijn teller is er om de een of andere reden mee gestopt!Raar maar waar: vaak helpt het om gewoon de batterijen er even uit te halen en ze weer terug te plaatsen. Het ook kan voorkomen dat het processortje dat de display bestuurt in de war raakt en even moet worden ‘gereset’. Zoiets gebeurt maar hoogst zelden, maar je kunt het probleem op de volgende manier oplossen:Klik de teller van de bal (met je nagel of met een plat mes of een schroevendraaier). Nu zie je zes kleine schroefjes waarmee het kleine printplaatje vastzit aan de behuizing.Wanneer je deze schroefjes losdraait, kun je het printplaatje optillen en zie je daaronder twee kleine batterijtjes zitten.Je hoeft niet bang te zijn dat er andere onderdelen uitrollen, dus het wordt een tamelijk eenvoudige reparatie.Zorg dat de printplaat gedurende 30 seconden geen contact maakt met de batterijen en plaats hem dan terug en draai de schroefjes weer aan. Zet de teller weer aan. Als het goed is, werkt alles nu weer normaal!Als dit allemaal niet helpt, stuur je ons een mailtje waarin je vertelt dat je het ding niet meer aan de praat hebt weten te krijgen. Vermeld je adres en de naam van de winkel waar je de PowerBall hebt gekocht en wij sturen je een vervangende teller. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het oorspronkelijke product ook van ons kwam (er zijn namelijk kopieën in omloop waarvoor wij natuurlijk niet aansprakelijk zijn).Stuur het oude exemplaar naar ons terug. Wij kunnen dan onderzoeken wat er mis is gegaan en dit wellicht in de toekomst voorkomen – stop de oude teller dus even in een luchtbelletjesenvelop die je met de normale post naar ons stuurt zodra je de nieuwe hebt ontvangen. Bedankt voor je medewerking.Vergeet ook nu weer niet je volledige naam en adres te vermelden wanneer je contact met ons opneemt – alleen zo kunnen we je snel een vervangende teller sturen.Hopelijk helpt dit!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Ik heb smeermiddelen in mijn Powerball gedaan
    Probleem: Uw Powerball werkt niet meer nadat u smeermiddelen heeft toegevoegd aan uw Powerball. Hier kan een Powerball absoluut niet tegen!Oplossing: Open uw Powerball en maak alle oppervlakten schoon met een isopropyl alcohol oplossing.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn PowerBall is lawaaierig – moet ik hem eens smeren?
    Nee!!Als je hem een keer smeert wordt hij nooit meer de oude...Echt nooit meer!De werking van de PowerBall is juist gebaseerd op de weerstand die optreedt tussen de steunband van de rotor en het oppervlak van de binnenkant van de bol waarin deze rust – als deze weerstand wordt verminderd doordat er ook maar een piepklein beetje olie of iets dergelijks wordt gebruikt, zal de rotor als een bezetene ronddraaien in de bol zonder dat je er verder iets van voelt...daar heb je dus echt helemaal niets aan!Mocht dit nu toch gebeurd zijn, dan zul je de bal helemaal uit elkaar moeten halen en moeten schoonmaken met pure alcohol! (Zie de vraag over het tikkende geluid voor aanwijzingen voor het uit elkaar halen van de PowerBall).Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: gebruik dus nooit olie!Dit hele klusje duurt hooguit 2 tot 3 minuten en zijn geen onderdelen die kwijt of in de war kunnen raken.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Het startkoord zit vast in mijn PowerBall!
    Dat gebeurt zo nu en dan, en tenzij je echt heel erg veel pech hebt, kun je dit probleem meestal op de volgende manier oplossen:Klik de teller van de bal en probeer vanaf die kant in plaats van langs de kleinere opening aan de andere kant met een lang en flexibel voorwerp het koord voorzichtig over de verschillende schoepen (spaken) van de gyro te tillen terwijl je de gyro met de hand in de tegengestelde richting draait. Met elke spaak komt er nu ongeveer een centimeter van het koord vrij en met een paar minuten is het koord weer los zonder al te veel moeite.Als het koord echter zo vast rond de metalen as zit dat dit niet lukt, kun je de bal beter even uit elkaar halen en het koord zo verwijderen. Dat is niet zo moeilijk als het lijkt en je doet het als volgt:1. De snelste manier is de band op te tillen op de plaatsen waar geen tekst staat – dat wil zeggen waar de teksten van voor- en achterzijde bij elkaar komen – daar vind je alleen maar zwarte ruimte.Hierdoor zie je nu twee kleine schroefjes aan weerszijden van de bol. Die kun je dus vinden zonder eerst de hele band eraf te hoeven halen!Verwijder deze twee schroefjes.Zet de PowerBall nu in een bankschroef en klem hem precies op de twee ‘zwarte’ plekken op de band (waaronder je net nog de schroefjes hebt verwijderd).Let erop dat de bal precies zo in de bankschroef zit dat de ‘evenaar’ (tja, hoe moet ik het anders zeggen...) precies in het midden van het oppervlak van de bek van de bankschroef zit. Draai de bankschroef voorzichtig aan tot de bal goed vastzit. Afhankelijk van hoe oud jouw bankschroef is (die van mij is een oudje!) hoef je nu hooguit nog tussen een halve en één slag te draaien (dat hangt er natuurlijk ook vanaf hoe ‘snel’ de schroefdraad van jouw bankschroef is) tot je ‘plop’ hoort!Al heb je een heel andere bankschroef dan de onze, in het algemeen geldt dat je voorzichtig blijft draaien tot je de ‘plop’ hoort (als je hem per ongeluk kraakt vervangen wij de onderdelen, maak je geen zorgen!). Het materiaal van de PowerBall is ontzettend sterk en kan een heel eind meebuigen voordat het breekt, dus je hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen – tenzij je er natuurlijk op uit bent om hem totaal te kraken, wat ik niet hoop...Hoe dan ook, zodra je de plop hoort, haal je hem uit de bankschroef. Je kunt de twee helften nu met de hand van elkaar halen. Als dit nog altijd niet lukt, zet je de bal terug in de bankschroef, maar draai je hem dit keer 90 graden (zodat het midden van de tekst op beide zijden tegen de bek van de bankschroef rust) en draai je voorzichtig nog eens een kwart of een halve slag tot je ziet dat de twee helften van elkaar loskomen in de bankschroef...nu is het je gelukt!Als je de bal eenmaal uit elkaar hebt, kun je het koord eenvoudig van de as winden – let wel goed op dat je de kleine plastic ringetjes niet kwijtraakt wanneer je de rotor optilt. Deze hele klus duurt echt niet langer dan 3 tot 4 minuten.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn PowerBall klinkt als een oude wasmachine!
    Dat gebeurt helaas soms – meestal betreft het nieuwe Powerballs die tijdens het transport wat ruw zijn behandeld door onze goede vrienden van de posterijen!In dit soort gevallen is het pakketje meestal letterlijk achterin het busje van de postbode geknald ergens tijdens het transport, met als gevolg dat de interne steunring van de rotor is gebarsten [de ring waarop de zware rotor binnenin rust].Nu willen we die jongens van de posterijen ook weer niet te hard afvallen, want we verkopen vele duizenden Powerballs per jaar en het komt slechts zeer zelden voor dat een klant ons vertelt dat zijn gloednieuwe PowerBall zo recht uit het doosje klinkt als een ‘oude wasmachine’, zoals een van hen het eens zo kernachtig formuleerde!De rotor weegt ongeveer 200g en is daardoor in staat de steunband te verbrijzelen of te laten knappen als hij er maar hard genoeg op wordt gelagen. Helaas kunnen we de PowerBall niet zo verpakken dat deze problemen worden voorkomen, aangezien de rotor nu eenmaal het zwaarste deel is dat los is opgehangen in de schaal in deze steunband.Gelukkig is het betrekkelijk eenvoudig om het ding uit elkaar te halen (raadpleeg het antwoord bij de vraag over het tikkende geluid in de PowerBall) zodat je snel kunt vaststellen welk onderdeel er beschadigd is geraakt als je deze klachten hebt. Vervolgens stuur je ons gewoon een mailtje waarin je vertelt wat je nodig hebt en wij sturen je de relevante onderdelen met priority toe (dat betekent dat het een dag of 3-4 gaat duren – sneller dan wanneer wij jou een nieuwe bal moeten sturen en jij ons de oude moet opsturen).Het bovenstaande geldt ook in sommige gevallen waarin je gloednieuwe PowerBall hard op de grond is gevallen...(die grond is dan wel een betonnen vloer en de PowerBall moet dan bijna 2 meter zijn gevallen!) er is namelijk nogal wat voor nodig om ze kapot te maken!Hopelijk heb je hier wat aan.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn PowerBall doet het niet goed - wat moet ik doen??
    Da’s een makkelijke!Als je geliefde PowerBall problemen heeft, (ja zelfs wanneer je hem per ongeluk van drie hoog uit je flat op het beton van de parkeerplaats hebt laten vallen!) – doe je een van de onderstaande dingen:1. Lees de andere FAQ's op deze pagina - (er zijn tips voor het oplossen van vrijwel elk type “fout” dat bij ons bekend is) – er is op 99% van de vragen die jullie stellen gewoon een antwoord te geven.2. Als je het daar niet kunt vinden, stuur je ons even een e-mailtje waarin je vertelt wat je balletje mankeert en wij proberen je te helpen!Hopelijk helpt je dit verder.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Powerball: rotor / gyro

   • Mijn lampjes werken niet meer. Wat nu?
    Storing : De rotor op uw Neon of Techno Powerball is blootgesteld aan een ernstige schok of val , die heeft geleid tot een defect van de LED's op de rotorOplossing : Open de bal en vervang de rotor.Gedetailleerde Toelichting : De LED's die de fantastische licht effecten op zowel de Neon en Techno Powerball modellen veroorzaken worden aangedreven door een paar inductiespoelen ingebouwd in een printplaat op het lichaam van de rotor . De steunband waarop de rotor is opgehangen bevat een magnetische schijf voor deze twee spoelen. Deze spoelen worden geroteerd terwijl het draaien van de Powerball - dit is wat de stroom genereert naar de LED lampjes.Als de Powerball is gevallen of een ernstige shock heeft meegemaakt, dan zijn de spoelen wellicht defect geraakt waardoor er geen stroom meer wordt gegenereerd.In het geval van de Powerball Techno; hierin zit een kleine micro schakelaar op de rotor verwerkt. Deze kan door de klap zijn omgeschakeld of uitgeschakeld wat ervoor zal zorgen dat ook hier de led lampjes falen.Er is geen remedie voor deze problemen anders dan een nieuwe rotor monteren. Daarom is het belangrijk dat u de Powerball nooit laat vallen.Opmerking : Powerball rotoren zijn zeer duurzaam - het is zeer zeldzaam dat de LED's defect zullen raken op de hierboven omschreven manier.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • De Powerball en/of rotor trilt tijdens het draaien
    Probleem: Uw Powerball trilt tijdens het draaien. Dit wordt veroorzaakt doordat de rotor uit balans is. Dit kan komen doordat er een oneffenheid zit in de kunstof ondersteunings ring voor de rotor.Oplossing: Maak uw Powerball open en vervang deze ring. Wij leveren repareersetjes voor rond de 3EUR waarin o.a. een dergelijke ring zit.Oorzaak: De Powerball is gevallen of heeft een flinke schok meegemaakt. De as waarmee de rotor steunt op de kunstof ring is met geweld in het kunstof geraakt waardoor een deukje is ontstaan.Er is geen oplossing naast het vervangen van deze kunstof ring voor dit probleem.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • De rotor lijkt op en neer te kunnen
    Dit is een natuurlijke karaktereigenschap van de Powerball. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.Oplossing: niet van toepassing.Gedetailleerde uitleg voor de leifhebbers (in engels) Your new Powerball is a precision instrument which has been manufactured to the highest standards and fully hand assembled to ensure superlative quality.The principle of its design lies in a perfectly balanced rotor supported on a circular band which in turn is suspended in a cavity created by a 'lip' on the top and bottom halves of the outer sphere. The Cavity is about 4mm in height while the thickness of the rotor support band is only 2mm, leaving an up/down ‘play’ in the rotor of about 2mm.When the rotor is sitting stationary, you can feel this ‘play’ by gently pushing the rotor up into the ball and letting it go again - it will rattle gently in sympathy with each push and give the impression that there is a fault in your beloved Powerball.Not so!There may be play while the rotor sits stationary, but put it in motion and it will tighten up into a perfectly smooth and creamy movement that almost defies belief... the play that exists when the unit is sitting idle disappears completely as the rotor becomes suspended by the principle of precession as faster and faster it spins in your hand!That internal cavity has been designed to allow just the right amount of friction between the smooth inner surface of the sphere and the rotor support band as you rotate your wrist to pull on speed.If that inner cavity was too narrow, it wouldn't be possible to build speed in the ball, if it was too wide then the same would occur - no friction between the polycarbonate rotor support band the inner surface of your gyro...therefore no speed in the rotor itself (same reason why you should never oil your Powerball - all the friction would instantly disappear and the rotor would go nowhere!)Please click here to take a closer look at the inner components referred to above - it will give you a better idea of how your Powerball works.The moral of this particular story therefore is that if your Powerball shakes, rattles or rolls while stationary in your hand...and you haven't dropped or generally abused him, all is well and there is no reason to worry.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Annuleren

   • Kan ik mijn bestelling annuleren?
    U kunt uw bestelling of een artikel uit uw bestelling annuleren. Ook is het mogelijk om een artikel te annuleren en te verwisselen met een ander artikel.
    Indien u een wijziging wilt doorvoeren of een artikel wilt annuleren dan kunt u een mail sturen naar onze klantenservice: support@powerballpakhuis.nl onder vermelding van uw ordernummer.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • krijg ik mijn geld terug als ik mijn bestelling annuleer?
    Wij bevestigen uw verzoek tot annulering met een e-mail. Zodra uw verzoek is verwerkt, krijgt u nogmaals een e-mail waarin wij de annulering bevestigen. Dat is het moment dat uw bestelling succesvol is geannuleerd. De betalingsverplichting vervalt en eventueel betaalde bedragen storten wij terug. De termijn van terugstorten is afhankelijk per betaalmethode.Als u gekozen heeft voor de betaalmethode acceptgiro en u heeft nog niet betaald, dan komt uw betalingsverplichting te vervallen zodra de retourzending of de annulering is verwerkt. Als u al heeft betaald, wordt het bedrag na ontvangst van het artikel binnen 5 werkdagen teruggestort.Als u de bestelling heeft betaald met iDEAL, dan kunt u het betaalde bedrag binnen 5 werkdagen na de verwerkingsdatum van uw retour of annulering op uw rekening verwachten.Als u heeft betaald met creditcard, Maestro of Bancontact/Mister Cash, houdt u dan rekening met een verwerkingstijd van 3 weken.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn bestelling is geannuleerd door Powerballpakhuis
    Een artikel of een bestelling kan door Powerballpakhuis worden geannuleerd. Dit kan de volgende redenen hebben:
    * Het artikel is niet meer leverbaar
    * Het artikel wordt vervangen door een nieuw artikel
    * Uw adresgevevens zijn onduidelijk of niet correct
    Wij sturen u een e-mail waarin de reden van annulering wordt vermeld. Als een bestelling is geannuleerd, dan vervalt de betalingsverplichting of het betaalde bedrag wordt teruggestort.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Garantie & Reparatie

   • Heb ik garantie op mijn Powerball?
    Voor alle artikelen die u bij ons koopt, geldt minimaal de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer u een artikel ontvangt waarbij dit niet het geval is, voorzien wij u zo snel mogelijk van een passende oplossing. Afhankelijk van het artikel doen wij dit door vervanging, reparatie of terugbetaling.
    Naast de wettelijke garantie geven wij een extra lange garantie op al onze Powerballs. Wij geven alleen garantie op de via powerballpakhuis.nl gekochte Powerballs. Op al onze Powerballs (dus niet de accessoires) geldt een garantietermijn van 5 jaar.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Ik heb mijn artikel niet in goede staat of defect ontvangen. Wat moet ik doen?
    Als u een defect artikel heeft ontvangen of is het artikel defect binnen zichttermijn van 14 dagen, dan kunt u het artikel aan powerballpakhuis.nl kosteloos retourneren. U ontvangt uw geld van het geretourneerde artikel op uw rekening volgens de gestelde terugstorttermijnen.Bij vermoedelijke defecten adviseren wij om de handleiding van het artikel of de website van de fabrikant te raadplegen. U vindt daar voor veelvoorkomende problemen vaak een oplossing. Neem contact op met onze klantenservice indien u aanvullende vragen heeft.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn artikel is kapot gegaan, wat moet ik doen?
    Als een, bij powerballpakhuis.nl gekocht artikel, kapot gaat na binnen de garantieperiode, dan kunt u aanspraak maken op onze garantieregeling. Het defecte artikel kunt u via de klantenservice aanmelden zodat wij uw aanvraag in behandeling kunnen nemen.Als blijkt dat de schade buiten garantie valt, houdt u er dan rekening mee dat wij in dat geval kosten in rekening kunnen brengen.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Hoe meld ik mijn artikel aan voor reparatie?
    Binnen garantie
    Als het defect binnen de garantievoorwaarden en garantietermijn valt, komen alle kosten voor het repareren of vervangen van het defecte artikel voor rekening van powerballpakhuis.nl. Dit geldt ook voor de voorrijd-, koerier- en/of verzendkosten.
    Buiten garantie
    Als het artikel oneigenlijk gebruikt is, zoals bijvoorbeeld bij val-, stoot of waterschade kunt u geen aanspraak maken op gratis reparatie of vervanging. Ook als het defect binnen het verwachtingspatroon bij normaal gebruik van het artikel valt, bijvoorbeeld bij slijtage, kunt u geen aanspraak maken op gratis reparatie of vervanging. U kunt uw artikel uiteraard opsturen om het tegen betaling van een vergoeding te laten repareren als dit mogelijk is. Kijkt u voor meer informatie over kosten bij Wat zijn de kosten van de reparatie van mijn artikel?
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Wat zijn de kosten van de reparatie van mijn artikel?
    Als onze reparatiedienst constateert dat het defect binnen de garantievoorwaarden en garantietermijn valt, wordt het artikel kosteloos vervangen of gerepareerd.
    Valt het defect buiten de garantievoorwaarden en garantietermijn, bieden wij u de volgende 3 opties aan:
    1. U gaat akkoord met de vastgestelde prijsopgave voor reparatie. Nadat u de betaling heeft gedaan, ontvangt u het artikel gerepareerd terug.
    2. U gaat niet akkoord met de prijsopgave en kiest ervoor om het artikel ongerepareerd terug te ontvangen. In dat geval worden er altijd onderzoekskosten berekend. Het artikel wordt teruggestuurd wanneer de betaling is ontvangen.
    3. U gaat niet akkoord met de prijsopgave en u wilt het artikel ook niet terug.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Ik wil mijn artikel opsturen, maar het past niet door de brievenbus
    Wanneer u het artikel vanuit Nederland verstuurt en deze past niet door de brievenbus, dan kunt u het pakket afgeven op een agentschap van PostNL.
    Pakketten voorziet PostNL van een Track & Trace code. Met deze code is het voor u mogelijk om het verzendtraject van pakket te volgen via de site van PostNL www. postnlpakketten.nl en zo te zien wanneer het pakket op de plaats van bestemming is aangekomen. Vraagt u op het postagentschap daarom altijd om de Track & Trace code. Alleen als uit de Track & Trace code blijkt dat het pakket op het juiste adres is afgeleverd, kunt u eventueel aanspraak maken op een redelijke vergoeding.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Krijg ik een tijdelijk vervangend exemplaar?
    Als u een artikel ter reparatie stuurt, ontvangt u geen vervangend artikel. Wij doen ons uiterste best om uw artikel binnen de gestelde reparatietermijn gerepareerd aan u terug te sturen.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Hoe lang duurt de reparatie van mijn artikel?
    Wij streven ernaar om al onze reparaties binnen 1 week te realiseren. Alle reparaties worden bij ons inhouse afgehandeld wat de behandelingssnelheid bevorderd.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Krijg ik bericht wanneer mijn artikel is gerepareerd?
    Wanneer uw artikel is gerepareerd, ontvangt u een e-mail voordat het artikel wordt verstuurd.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Powerball: Startkoord

   • Ik ben mijn startkordje kwijt. Wat nu?
    Probleem: Geen (tenzij de kat het heeft opgegeten... wat vaak voorkomt!) Oplossing: Bestel een nieuw setje startkoordjes.Gedetailleerde informatie: Terwijl u aan het wachten bent op uw nieuwe startkoordje(s) kunt u het volgende doen. - Zoek een bol breiwol en knip er een stuk af van ongeveer 45cm lang. - Maak een knoopje in beide uiteinden. - Maak nog een knoopje in beide uiteinden welke precies naast of over de andere heel valt. (voor de zekerheid) - Pak een lucifer en brand de uiteinden lichtjes totdat er een hard uiteinde ontstaat - Het uiteinde zal ongeveer 3-4mm lang moeten zijn. Dat is ideaal om in de uitsparing te steken in de rotor van uw Powerball. - Wikkel het draadje om de rotor heen.voila.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Startkoordje en de 250Hz Autostart
    U kunt geen startkoordje gebruiken indien u een Autostart in bezit heeft. Deze bal heeft de mogelijkheid om de rotor op te winden. Indien u deze loslaat dan zal de Powerball al de benodigde snelheid hebben om direct te kunnen trainen.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Mijn startkoordje zit vast in de Powerball. Wat nu?
    Probleem: Terwijl u de Powerball heeft gestart heeft u perongeluk uw startkoordje op de verkeerde manier uit uw Powerball getrokken waardoor deze vast is komen te zitten.Oplossing: Open uw Powerball en haal het startkoordje eruit. Het kan zijn dat door uw loswrikpogingen enkele LED's zijn verbogen. Indien dat het gavel is dan is het belangrijk deze terug te buigen.Gedetailleerde uitleg: Wanneer u uw powerball start is het belangrijk dat u het startkoordje er recht uittrekt. Daarnaast moet het koordje goed in het geultje liggen en mag niet te los zitten. Het moet goed om de rotor heen zitten gewikkeld dus! indien deze te los zit, of indien u het koordje onder een verkeerde hoek naar buiten trekt dan is er een kans dat het koordje los slipt en u in de problemen zit.Wilt u absoluut geen risico lopen? Dan is de Eezi starter of de Powerball Autostart wellicht wat voor u.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   Productinformatie

   • Is de autostart V2 pro geschikt voor een tennisarm?Ik heb er een gehad met een plastic binnenwerk, maar die was al heel gauw stuk. Dus ik hoop dat deze powerball kwalitatief goed is??

    De nieuwe generatie Autostart Pro, de 280Hz serie met het 'unbreakable' binnenwerk is specifiek ontworpen om een val te kunnen overleven. Wat dat betreft dus al een goede keuze.

    Verder worden de Autostart Powerballs veel door therapeuten gebruikt om RSI mee te verhelpen. Zo zijn we ooit ook zelf met de Powerball in aanraking gekomen: het heeft onze klachten in no-time opgelost en omdat we natuurlijk zelf de Powerball veel gebruiken is het ook nooit meer terug gekomen. 

    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Wat voor kleur heeft de draaiende binnenkant van deze bal eigenlijk? Bedankt vast.
    De binnenkant van de bal, ook wel de kern of gyroscoop genoemd, is geel bij de Neon Green Powerballen.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • De PowerBall in een notendop:
    1. Jouw nieuwe PowerBall is een superbe product dat helemaal met de hand in elkaar is gezet. 2. Voordat hij in elkaar wordt gezet, is elke rotor (die het hart vormt van je PowerBall) onder laboratoriumcondities uitgebalanceerd op een uiterst geavanceerde computergestuurde installatie om er zeker van te zijn dat er geen vibraties optreden en dat een mens het ding kan laten draaien – daarom kan een PowerBall probleemloos snelheden bereiken van meer dan 15.000rpm! 3. Alle NSD Powerballs met digital counter worden geleverd met nieuwste Accura Speedmeter V2.0 zodat je zeker weet welke snelheden worden bereikt tijdens een sessie. 4. Jouw nieuwe PowerBall wordt geleverd met een onvoorwaardelijke levenslange garantie.En in de andere hoek van de ring...de kopieën...1. Massaproductie uit China. 2. De rotors zijn op geen enkel manier uitgebalanceerd en hebben daardoor moeite snelheden te bereiken van meer dan 10.000rpm zonder hevig te gaan trillen en het oefenen tot een vervelende ervaring maken. 3. Slechts één van de kopieën die we tegenkwamen heeft eventueel een digitale teller (de 'rollerball'). Toen we dit product testten, kwamen we er al snel achter dat de snelheden die werden aangegeven door de teller (een kopie van de oude Accura Speed V1.0 die wij inmiddels alweer hebben verbeterd) in het geheel niet overeenkwamen met de werkelijke prestaties van de rotor en soms wel 30% afweken. De andere kopieën hebben al helemaal geen teller. 4. Sommige producten hebben een redelijk overtuigende garantie van vijf jaar - maar dan zijn er allerlei voorwaarden waaraan moet worden voldaan (schade als gevolg van een fout door de gebruiker is uitgesloten van garantie), zodat je het niet kunt vergelijken met onze onvoorwaardelijk garantie.En dat was het wel zo’n beetje – daarom is een echte PowerBall dus iets duurder dan de andere gyro’s die er te koop zijn.Wij schamen ons er dan ook absoluut niet voor om te zeggen dat het gewoon het beste product in zijn soort is dat je voor je geld kunt kopen.(Als dan echt niet meer wilt uitgeven dan Eur20.00, moet je eens overwegen een PowerBall Regular (zonder snelheidsmeter – die kun je er later ook nog opzetten) aan te schaffen. Dan krijg je een uitstekend product dat net zo perfect soepel beweegt als zijn duurdere broertjes, waarvoor ook een levenslange onvoorwaardelijk garantie geldt en waar je altijd nog een teller aan kunt toevoegen – en dat allemaal voor minder dan Eur20.00).
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • PowerBall en goedkope kopieën, deel II
    Waarom zou ik een PowerBall moeten kopen als er zoveel goedkopere kopieën in omloop zijn die hetzelfde kunnen?Die vraag wordt me meerdere keren per week gesteld, direct of in een van de vele inzendingen in forums en nieuwsgroepen over het bijzondere bolletje op het web."Waarom zou ik Eur38,65 uitgeven aan een PowerBall Blue Light met digital counter als ik ook een gyrotwister of een vergelijkbare kopie kan kopen voor maar Eur15.99?"Laat ik om te beginnen stellen dat ik hier niet de concurrentie wil zwart maken. Er zijn veel kopieën in omloop (en sommige heten brutaal genoeg zelfs 'PowerBall') – en het merendeel daarvan is massaproductie uit China.Al naar gelang wat je ervan verwacht, zou je kunnen stellen dat deze dingen redelijk goed doen wat ze zeggen dat ze zullen doen.Totdat je dan eens een keer een echte PowerBall in handen krijgt....en dan begrijp je dus onmiddellijk waarom je het echte werk moet hebben en niet een of andere kopie.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • PowerBall en goedkope kopieën, deel I
    Hoe komt het dat andere handgyro’s goedkoper zijn?Dat is snel uitgelegd – er zijn tegenwoordig 2 soorten handgyro’s op de markt;1) De eerste is in de winkels te koop voor minder dan € 20,00 – die wordt meestal gemaakt in China en stamt uit de massaproductie,. Vaak rollen ze met z’n honderdduizenden tegelijk van de lopende band. IJzeren assen, rotoren en goedkoop plastic lijken daarbij de norm.Deze gyro's zijn ongeveer even groot als de PowerBall en wegen ook ongeveer hetzelfde. Dat zijn echter wel de enige overeenkomsten.Het belangrijkste element van deze gyro is natuurlijk de rotor, maar ook die is in massaproductie gemaakt en daarom op geen enkele manier uitgebalanceerd voordat hij in de schaal wordt geplaatst. Die schaal wordt trouwens gewoon dichtgelijmd. Simpel gezegd betekent dat dat zodra je de gyro activeert, deze niet-gebalanceerde rotor hevig begint te vibreren en de schokgolven doorgeeft aan je hand en door je arm naarmate je de bal sneller laat draaien.Afgezien van het feit dat dit de topsnelheid die kan worden bereikt beperkt (deze gyro’s gaan meestal niet veel harder dan 6000-8000rpm), betekent het bovendien dit je arm stevige ‘opdonders’ krijgt naarmate de onbalans van de rotor erger wordt [bij hogere snelheden dus].Dat is allemaal niet zo erg als je het ding hebt gekocht als speeltje, maar als je een serieuze workout voor sport of fitness wilt doen of bezig bent het revalidatie na een blessure, heb je er helemaal niks aan.2) PowerBall – het tweede type gyro op de markt dat zich inmiddels al veel verder heeft ontwikkeld dan alle andere varianten, is een precisieproduct dat met de hand in elkaar is gezet uit materialen van topkwaliteit en dat een interne rotor bevat met een roestvrij stalen as die zo precies is afgesteld met speciale computerapparatuur dat hij snelheden kan halen van meer dan 15.000rpm zonder belangrijke vibratie.De PowerBall is vooral bedoel voor sport, fitness en revalidatie en is daar dan ook bijzonder geschikt voor omdat hij geen nadelige gevolgen heeft voor het lichaam. Elke PowerBall wordt getest voordat hij is in elkaar wordt gezet. Zo weten we zeker dat elk onderdeel 100% in orde is – dat kost een hoop tijd, en daarom is hij wat duurder dan de gyro’s uit de massaproductie, maar je mag dan ook rekenen op superieure kwaliteit.Bovendien worden de twee helften van de schaal in elkaar geklikt in plaats van gelijmd zodat de PowerBall eenvoudig kan worden onderhouden en onderdelen eventueel kunnen worden vervangen wanneer ze versleten raken of wanneer de bal een ongelukje heeft gehad – een levenslange garantie op elke bal die inhoudt dat je altijd gratis een nieuw onderdeel kunt aanvragen wanneer dat nodig is!Tenslotte kunnen de NSD PowerBalls worden geleverd met een ingebouwde digitale teller/snelheidsmeter zodat je records kunt vastleggen en de snelheid kunt bewaken tijdens je sessies – dat is een waardevolle extra die hem tot een nog beter instrument maakt en die hem de enige in zijn soort maakt.Dat zijn de belangrijkste verschillen tussen de twee typen – het hangt er dus maar vanaf wat je zoekt!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Hoe oud moet ik zijn om een PowerBall te gebruiken?
    Er wordt ons vaak gevraagd of er een minimumleeftijd bestaat voor het gebruik van de PowerBall, dus dat moeten we dan misschien hier eens wat uitgebreider uitleggen:Het wordt aanbevolen de PowerBall pas te gebruiken vanaf een jaar of 14. Dat is eerder een voorzorgsmaatregel dan een verplichting. Het doel ervan is je aandacht te vestigen op het feit dat deze producten een flinke weerstand (inertie) kunnen genereren op bepaalde plaatsen in de arm/pols die ongetwijfeld nog niet eerder was opgetreden (want ongeacht welke soort oefeningen je in het verleden hebt gedaan, door zijn unieke werking kun je er zeker van zijn dat gebruik van de PowerBall leidt tot spieraanwas op plaatsen waar je voorheen nooit enig effect bereikte met andere trainingsmethoden met vaste gewichten en weerstanden).Als we er dan even rekening mee houden dat het lichaam van een kind jonger dan 14 zich nog in de belangrijkste groeifase bevindt, is het beter als zo’n kind het [al te enthousiaste] gebruik van de PowerBall vermijdt om te voorkomen dat de arm of de pols beschadigd raken.Het is natuurlijk wel zo dat PowerBall maar zoveel weerstand kan genereren als de gebruiker aan kracht kan opbrengen om hem in beweging te brengen, en daardoor is het dan ook niet waarschijnlijk dat iemand zichzelf kan blesseren door het product te gebruiken, maar je kunt toch beter voorzichtig zijn en rekening houden met de mogelijke gevolgen bij overmatig gebruik.In de praktijk hebben we kunnen vaststellen dat het risico niet bestaat wanneer een vast patroon van oefeningen wordt gevolgd door een persoon in deze leeftijdsgroep (bijvoorbeeld met het doel extra kracht te ontwikkelen in de pols/arm voor een sport of voor de gezondheid in het algemeen). Er bestaat eerder een risico wanneer een kind het product meeneemt naar een groep vrienden en daar de onvermijdelijke competitie ontstaat wie de hoogste snelheden kan bereiken – of, in een vergelijkbare situatie, wanneer een kind met zijn/haar nieuwe PowerBall voortdurend probeert zijn of haar scores te verbeteren zonder eerst voldoende spiermassa te hebben opgebouwd om de enorme krachten die de bal genereert bij die hogere snelheden te kunnen weerstaan.Zoals altijd geldt echter dat dit slechts onze persoonlijke aanbevelingen zijn en dat je uiteindelijk zelf moet beslissen of jouw kind dit product mag gebruiken of niet – net als bij zo veel andere zaken geldt ook hier dat een matig gebruik geen schade kan veroorzaken, en we ontvangen vrijwel elke week enthousiaste brieven van ouders die blij zijn met het effect dat het blinkende balletje heeft op sportieve prestaties van hun spruiten...Dus, als je de slag eenmaal te pakken hebt...!Hopelijk heb je hier wat aan!
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?

   • Hoe kan ik er zeker van zijn dat ik een zwart polsbandje geleverd krijg: ik zie (en lees) namelijk dat er meerdere kleuren beschikbaar zijn. Bedankt vast!
    We hebben inderdaad grijze, zwarte en blauwe polsbandjes op voorraad. Normaal gesproken verzenden we de kleur die het gemakkelijkst voor het (in)pakken ligt.

    Maar als je een specifieke kleur wilt ontvangen dan is dat geen enkel probleem! Stuur ons een mailtje of bel op de Powerball hotline (zie de contact knop voor de gegevens), dan zorgen we ervoor dat je precies de juiste kleur ontvangt.
    Hoe behulpzaam was dit antwoord?